^Powrót do góry
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

NA TERENIE SZKOŁY OBOWIĄZUJE ZAKAZ WSTĘPU OSÓB, KTÓRYCH OBECNOŚĆ NIE JEST KONIECZNA DO ZAPEWNIENIA REALIZACJI ODBYWAJACYCH SIĘ ZAJĘĆ.

OBOWIĄZEK INFORMACYJNY

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016r. informuję:
1. administratorem Państwa danych osobowych jest: Zespół Sportowych Szkół Ogólnokształcących im. JP II w Skierniewicach, ul. M. Konopnickiej 5, tel. 46 833-20-67,e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.;

2. kontakt do inspektora ochrony danych w Zespole Sportowych Szkół Ogólnokształcących im. JP II w Skierniewicach, tel. 46 833-20-67, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.;

3.  Państwa dane osobowe przetwarzane będą w celu udzielanie odpowiedzi na pismo lub wniosek skierowane drogą elektroniczną do Zespołu Sportowych Szkół Ogólnokształcących im. JP II w Skierniewicach na podstawie przepisu art. 6 ust 1 pkt a cyt. rozporządzenia;

4.  Państwa dane osobowe nie będą przekazywane do innych podmiotów;

5.  Państwa dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej;

6.  Państwa dane osobowe zawarte w treści wniosku będą przechowywane przez okres 5 lat;

7. posiadają Państwo prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu;

8. mają Państwo prawo wniesienia skargi do Prezesa UODO, gdy uznają Państwo, iż przetwarzanie danych osobowych Państwa dotyczących narusza przepisy cyt. rozporządzenia;

9. podanie przez Państwa danych osobowych jest warunkiem rozpatrzenia pisma lub wniosku, o którym mowa w pkt 3.

DYREKCJA NASZEJ SZKOŁY

DYREKTOR - mgr Sławomira Wenus

WICEDYREKTOR - mgr inż. Katarzyna Ziombska

WICEDYREKTOR - mgr Karol Rzepecki

 

 

 

OFERTA EDUKACYJNA

Wybór szkoły podstawowej dla dziecka to bardzo trudny i stresujący  moment w życiu każdego rodzica. Nic w tym dziwnego, że chcesz, drogi Rodzicu, wybrać jak  najlepiej. Zanim dokonasz właściwego wyboru, poznaj ofertę Szkoły Podstawowej Nr 5 im. Jana Pawła II w Skierniewicach w Zespole Sportowych Szkół Ogólnokształcących. Mamy nadzieję, że nasza oferta jest tą, która sprosta Państwa oczekiwaniom.

Szanowni Państwo! Drodzy Rodzice!

 Serdecznie zapraszamy Wasze dziecko do naszej szkoły, która cieszy się wysokim prestiżem wśród skierniewickich placówek. Należy ona do Klubu Przodujących Szkół w kraju. Słowa wypowiedziane przez Jana Pawła II w jednej z homilii „Wychowanie to pomaganie początkowo bezradnemu i nieświadomemu siebie dziecku, by stopniowo stawało się ono kimś, kto potrafi myśleć, kochać i pracować.” stały się mottem dla naszych nauczycieli, że prawidłowe wychowanie i rozwój dziecka nie zależy bynajmniej tylko i wyłącznie od samych rodziców. Ogromną rolę na tej płaszczyźnie, szczególnie w szkole, odgrywają nauczyciele. Odpowiedzią na to stwierdzenie jest wysoko wykwalifikowana kadra nauczycielska.

Rodzicu:
Nasi nauczyciele będą rozwijać zdolności i talenty Państwa dziecka. Jesteśmy Szkołą, której rokrocznie przyznawany jest CERTYFIKAT  SZKOŁY ŁOWCÓW TALENTÓW, CERTYFIKAT ZDROWEGO PIERWSZAKA, CERTYFIKAT AKADEMII BEZPIECZNEGO PUCHATKA, dyplomy i wyróżnienia za udział w ogólnopolskich konkursach (Alfik, MAT, Kangur)  i akcjach na rzecz drugiego człowieka i środowiska 
(PCK, Ministerstwo Infrastruktury i Rozwoju, Reba)

Nasza szkoła dba również o rozwój fizyczny swoich uczniów.

 W 1981 roku Szkoła Podstawowa nr 5 otrzymała status Szkoły Sportowej.

 Baza materialna do realizacji programu wychowania fizycznego to:
- 2 sale gimnastyczne
- sala do zajęć gimnastyki korekcyjnej
- płyta boiska szkolnego z boiskami do gier zespołowych
- bieżnia 220 m ze skocznią do skoku w dal
- obiekty OSiR i Pływalni Nawa na zasadach i warunkach przyjętych w umowie zawartej pomiędzy wskazanymi podmiotami.

Szkoła prowadzi szkolenie w oddziałach sportowym i szachowym, a nasi uczniowie zajmują czołowe miejsca w zawodach międzynarodowych i krajowych.

Państwa dziecko będzie brało udział w zajęciach na basenie, podczas których będzie miało możliwość nauki pływania oraz doskonalenia umiejętności pływackich.

 Nasi nauczyciele będą również zwracać uwagę na problemy dzieci starając się skutecznie je rozwiązywać.

 Szkoła zapewnia opiekę pedagoga, psychologa i logopedy, prowadzone są zajęcia korekcyjno - kompensacyjne i dydaktyczno - wyrównawcze w ramach pomocy psychologiczno - pedagogicznej.

 Dyrekcja szkoły kładzie również nacisk na aspekt zdrowotny naszych dzieci. 

Szkoła oferuje profesjonalną opiekę świetlicową od 7.30 do 16.30 oraz możliwość korzystania z odpłatnych obiadów.

 Biblioteka szkolna czeka na każdego ucznia, oferując ponad 14000 woluminów. 
W naszej bibliotece jest wolny dostęp do półek, co oznacza, że każde dziecko, już od najmłodszych klas może przyjść do biblioteki samo, podejść do półki i samodzielnie wybrać książkę do czytania. Ciekawą propozycją jest projekt „Książka mojego dzieciństwa” - spotkania z pracownikami  różnych instytucji, którzy czytają dla uczniów klas I-III fragmenty swoich ulubionych książek.
Nasza szkoła zapewnia opiekę medyczną. Gabinet pielęgniarki czynny jest codziennie. Pielęgniarka szkolna wykonuje czynności w ramach posiadanych przez siebie kwalifikacji i stosownie do zakresu opieki nad uczniami.
Będziemy się starać, w ramach naszych możliwości, uwzględniać Państwa oczekiwania dotyczące oferty edukacyjnej.

 

ROZKŁAD DZWONKÓW i PRZERW

1. LEKCJA  8:00 - 8:45

przerwa 8:45 - 8:55

2. LEKCJA  8:55 - 9:40

przerwa 8:40 - 9:50

3. LEKCJA 9:50 - 10:35

przerwa 10:35 - 10:45

4. LEKCJA 10:45 - 11:30

przerwa 11:30 - 11:45 (długa przerwa)

5. LEKCJA 11:45 - 12:30

przerwa 12:30 - 12:45 (długa przerwa)

6. LEKCJA 12:45 - 13:30

przerwa 13:30 - 13:40

7. LEKCJA 13:40 - 14:25

przerwa 14:25 - 14:35

8. LEKCJA 14:35 - 15:20

przerwa 15:20 - 15:30

9. LEKCJA 15:30 - 16:15

 

Zaproszenie

a

 


       logo (1) Kuratorium Oświaty w Łodzi        logo cke           logo oke  logo skier      logo poradnia         

 

                                                      logo bip


 

       

Copyright © 2021. Zespół Sportowych Szkół Ogólnokształcących im.Jana Pawła II w Skierniewicach Rights Reserved.